Lathumsfeest

Preview
Next

Lathumfeest, ofwel het Lathums volksfeest

Traditie

Al meer dan 110 jaar een begrip in Lathum. Een feest waar elke bewoner naar uit kijkt.

. . .

Folklore

Een begrip wat past bij het Lathumsfeest met zijn traditionele spelen en het feest wat al jaren bestaat en zal bestaan.

. . .

Identiteit

Na al die jaren van Lathumsfeest heeft het een eigen identiteit geschapen en verrast het publiek ieder jaar weer.

. . .

Feest

Boven al is het een gezamelijk komen met een hapje, drankje en muziek. Kortom een feest wat niet meer is weg te denken binnen Lathum.

. . .

Het Lathumsfeest!

Al sinds jaar en dag is het Lathumsfeest een begrip in het dorp Lathum. Of je er bent geboren en getogen of er juist bent komen wonen, iedereen binnen het dorp kent het feest. Het wordt bestempeld met kermis, dorpsfeest of volksfeest maar hoe dan ook het is een feest met zijn eigen ware identiteit, het Lathumsfeest

Al meer dan 110 jaar bestaat de vereniging en is gegroeit naar een 3 draags feest voor jong & oud! Het is dan ook elk jaar te prijzen dat vele van u gezellig naar het feest komt en deelneemt aan de verschillende spelen. Juist de ouderen zorgen voor de fantastische anekdotes en daar wordt met veel plezier naar geluisterd door de jeugd. Want de verhalen van vroeger blijven immers spannender!

Het feest heeft op vele locaties binnen lathum plaats gevonden. Zo begon het feest ergens op de bandijk op de deel van een van de boerderijen. Later is een tent geplaatst in de koestraat aan de kroeg en veel later is de tent in het dorp terecht gekomen. Ook binnen het dorp heeft de tent verschillende locaties gehad en sinds de laatste jaren vindt het feest plaats op de Hors achter de Jonkersschool.

Het feest begint op de donderdagavond met het ophalen van de oud koning en na deze rit wordt het feest geopend in de feesttent. De mannen beginnen dan aan de "battle" om het koningschap van Lathum. Na het schieten is het feesten met de nieuwe koning in de tent.
De vrijdag begint met de mannenactiviteit en de kindermorgen in samenwerking met de Jonkerschool. Na het optreden van de kinderen gaan de vrouwen dogcarringsteken en aansluitend is er een vrouwenactiviteit. De vrijdagavond is een feestavond met live muziek.
De zaterdag begint vroeg voor de mannen met het fietsringrijden. De vrouwen mogen uitslapen en beginnen wat later aan het vogelgooien. De middag begint met het ophalen van de nieuwe koning en deze wordt rondgereden door het dorp om vervolgens te worden afgezet bij de feesttent. Deze middag is verzorgd met live muziek voor jong en oud. Tevens vindt deze middag ook de prijsuitreiking plaats.
De zaterdagavond is de afsluitende avond en het feest wordt verzorgd door live muziek.

Het bestuur probeert elk jaar weer een prachtig feest voor u neer te zetten. Dit kan niet zonder steun van verschillende sponsoren, de leden en natuurlijk alle vrijwilligers. Kortom zolang de betrokkenheid van u er is zal het feest in de huidige vorm nog lang voort leven.

Tijd tot het Lathumsfeest

Lathumsfeest

Een feest voor jong en oud met veel gezelligheid. Het feest staat vol van folklore en traditie en dit geeft het feest haar eigen identiteit. Het feest bestaat al meer dan 110 jaar en heeft bewezen dat het voor een dorp als Lathum er bij hoort. Kortom kom gezellig naar het feest eind september!

Telefoon:

Email Address: