Ralf Koenhen

Koning van van Lathum 2016

Lathumsfeest


Ook dit jaar weer Cocktails
Jasper Rutgers - Koning 2014

Een jongensdroom die werkelijkheid werd, vorig jaar werd ik Koning van Lathum. Sinds mijn 18e schiet ik tot het einde mee, vastberaden om Koning te worden. Enkele jaren verstreken waarin het niet lukte, maar afgelopen jaar was het dan toch raak! Het 233ste schot bleek voldoende om de laatste stukken van de vogel er af te schieten en de titel van Koning van Lathum te bemachtigen.

Mijn koningin was er nog niet en deze werd snel gebeld door één van de bestuursleden, vol ongeloof kwam ze naar de feesttent, ervan uitgaande dat het een grap was. Het tegenovergestelde bleek waar, Amber werd mijn koningin van Lathum en het hele weekend warren wij het middelpunt van Lathum. Na een schitterende donderdagavond, die ging door tot in de kleine uurtjes, werden wij vrijdagochtend met “bijzonder vervoer” opgehaald en afgezet bij de feesttent om verschillende activiteiten te ondernemen. De dag wed afgesloten onder het genot van muziek van Kaliber. Zaterdagochtend begon traditiegetrouw met het fietsringrijden voor de heren, gevolgd door het vogelgooien voor de dames. Later die dag kwamen de Ruumzingers en werd ik verrast door de komst van de Waterscouting uit Giesbeek, waar ik leider ben. Deze mooie dag werd afgesloten met een geweldige feestavond met muziek van HIKE.

Voor ons als jong koningspaar was het bijzonder dat onze opa’s en oma’s ons koningschap hebben mogen maken. Voor mij was het extra bijzonder, mijn laatste oma is enkele maanden later overleden, gelukkig heeft ze met volle teugen genoten van dit weekend.

Voor 2015 staat het vogelschieten zeker weten op het programma voor mij, hopelijk schiet dit jaar meer jeugd mee! Jonge koningsparen zijn goed voor Lathum en daarmee blijft de traditie van het Koningsschieten bewaard. Vele verplichtingen zijn er niet en daarnaast is het weekend één groot feest.

Hopelijk zien we jullie 24 september weer als wij de “befaamde” koets mogen bestijgen en anders tijdens het vogelschieten!

Jasper Rutgers