Marcel Künne

Koning van van Lathum 2019

Lathumsfeest 2019

Marcel Künne - Koning 2019

Mij is gevraagd een stukje te schrijven over het Lathums Volksfeest van 2019.

Zoals elk jaar zijn wij met een fantastische ploeg mensen altijd al een paar dagen actief bezig om de puntjes op de i te zetten hiervoor. De weergoden hadden we in ieder geval al mee en op donderdag waren wij er weer helemaal klaar voor.

Zoals elk jaar traditie een versierde optocht en het aftreden van de oude Koning. Het kermis-terrein gezellig vol met de nodige toeschouwers en prijzen schieten verloopt lekker. En dan is er toch weer die gezonde spanning. Wie zal er dit jaar het Koningschap van Lathum beheren. Een mooi groepje mannen en dames gingen er dit jaar weer voor. Zo ook ik! Met veel trots schiet ik elk jaar weer mee en was me er niet van bewust dat ik me dit jaar Koning van Lathum mocht noemen. Dat de vogel al zo snel zou vallen kwam voor mij en ook voor Nataschja als een onverwachte verrassing. En dan volgen er mooie dagen.

Een bestuur die alle dagen voor je klaar staat, vrienden die voor een mooie boog/ prachtige troon zorgen en erg druk voor je zijn, leuke kindermorgen, allerlei verschillende spelletjes voor jong en oud, mooie bloemen, originele versierde tent, borreltjes drinken, de oudjes hoek, geweldige muziek, ritje met een prachtige auto en daarbij de verzorgde volgauto’s, gezellige feestvierders/ barpersoneel en ga zo maar door. Het was een onvergetelijk, warm, waardevol fantastische Lathums volksfeest.

Wat hebben ik en Nataschja, Jazz, Mexx en Hill genoten van dit bijzonder geweldige feest. Wat kan een koningspaar zich nog meer wensen!!!! Dit zullen wij niet snel vergeten. MENSEN BEDANKT!!!! En dan door het coronavirus helaas dit jaar geen Volksfeest in Lathum. Erg jammer maar een verstandig besluit. Hopelijk kunnen we volgend jaar dit mooie feest weer voort zetten. Wij zijn maar wat trots op ons mooie dorp Lathum. Mensen zorg goed voor elkaar en blijf gezond.

Een warme groet van DE KÜNNETJES