Ralf Koenhen

Koning van van Lathum 2016

Lathumsfeest


Ook dit jaar weer Cocktails
Ralf Koenhen - Koning 2016

Beste dorpsgenoten en feestgangers, Het is te doen gebruikelijk dat het koningspaar een paar woorden in het programmaboekje plaatst. Zo vroeg de voorzitter ons een verhaaltje te dichten, waaraan wij graag voldoen.

Het Lathumsfeest is een jaarlijks gebeurtenis waar wij al maanden naar uitzien. Gezelligheid staat hierin centraal, het geleut en het meedoen aan de spellekes, zo ook het vogelschieten.

Na al jaren hebben mee geschoten om de prijzen en eigenlijk nog nooit mee te hebben gedaan om het beruchte koningschap van Lathum werd het in 2016 even anders. Nadat vele schutters het af lieten weten mochten twee kemphanen om deze titel strijden. Uiteindelijk met enigszins trillende handen en een bonkend hart haalde ik de trekker over en kwam het laatste stukje van de vogel naar beneden. Ik was koning van Lathum.

Marloes was vol ongeloof en wist niet wat haar overkwam. Na een feestelijke binnenkomst met vele felicitaties barste het feest los. De volgende morgen moesten we aan de kinderen vertellen dat papa koning was geworden en wat waren ze door het dolle heen en hebben ze genoten van alle aandacht. Het centraal staan op het Lathumsfeest is even wennen als je normaal op de achtergrond bezig bent om het feest in goede banen te leiden, maar een fantastische ervaring wat wij iedereen kunnen aanraden om eens mee te maken.

Zaterdagmiddag mochten wij als koningspaar nog met een prachtige taxi door het dorp naar de feesttent, een fantastische rit waar wij enorm van hebben genoten. Na de prijsuitreiking wachtte mij nog een verassing van de buurt en mocht ik voor iedereen mijn strakke fietspakje aantrekken voor een wedstrijd op de hometrainer tegen Marloes. Een leuke herinnering is dat 13 jaar geleden hetzelfde werd georganiseerd, toen voor mij vader. Ook hij verloor deze wedstrijd . Na 13 jaar mag dan ook de naam Koenhen weer op de beker worden bij gegrafeerd, iets waar ik heel erg trots op ben. Helaas niet naar 11 jaar wat de jaren ervoor een traditie leek te worden.

Lieve mensen, wij als koningspaar 2016 willen jullie bedanken voor een onvergetelijk feest en in het bijzonder willen wij het bestuur van de Lathumse Feestvereniging bedanken voor het neer zetten van een fantastisch georganiseerd Lathums volksfeest.

Ralf en Marloes